Advocate nabestaanden Deurne wil zelf camerabeelden beoordelen

Een forensische tent bij de overvallen juwelierszaak in Deurne. Beeld anp
Een forensische tent bij de overvallen juwelierszaak in Deurne.Beeld anp

Advocate Bénédicte Ficq wil de bewakingsbeelden zien waarop de gebeurtenissen tijdens de overval op juwelierszaak Goldies in Deurne op 28 maart te zien zijn. De twee overvallers werden daarbij doodgeschoten door het juweliersechtpaar. Onduidelijk is nog wie heeft geschoten.

redactie

Ficq staat de nabestaanden bij van een van de overleden overvallers. 'Ik wil kunnen beoordelen of de stellige bewoordingen van de hoofdofficier en de raadsman van het juweliersechtpaar juist zijn', aldus Ficq vandaag in een bevestiging van een bericht van Omroep Brabant. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen en advocaat Jan-Hein Kuijpers hebben beiden gezegd dat de schietpartij waarschijnlijk zelfverdediging is geweest van het overvallen paar.

Nieuwenhuizen zei kort na de overval al dat het zelfverdedigingsscenario bepaald niet is uitgesloten, maar dat het onderzoek hierover uitsluitsel moet geven. De juwelier en zijn vrouw werden de dag na de overval vrijgelaten. Formeel zijn zij nog wel verdachte.

Vrijgeven
Advocaat Kuijpers bepleitte vorige week het vrijgeven van de beelden. Hij wilde vandaag niets zeggen over contacten met het Openbaar Ministerie (OM) hierover. De raadsman verwacht dat het OM uiterlijk volgende week een beslissing neemt over het al dan niet vervolgen van zijn cliënten, dan wel een van hen.

Volgens Kuijpers blijkt uit de beelden zonneklaar dat zijn cliënten zich slechts hebben verweerd tegen de overvallers en dat hen daarom geen enkele blaam treft.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden