Advocaat nabestaanden wil beelden overval Deurne zien

(ANP)

Advocaat Bénédicte Ficq wil de bewakingsbeelden zien waarop de gebeurtenissen tijdens de overval op juwelierszaak Goldies in Deurne te zien zijn. De twee overvallers werden daarbij doodgeschoten door het juweliersechtpaar. Onduidelijk is nog wie heeft geschoten.

Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen en advocaat Jan-Hein Kuijpers hebben beiden aangegeven dat de schietpartij waarschijnlijk zelfverdediging is geweest van het overvallen paar. Ficq staat de nabestaanden bij van een van de overleden overvallers. "Ik wil kunnen beoordelen of de stellige bewoordingen van de hoofdofficier en de raadsman van het juweliersechtpaar juist zijn", aldus Ficq gisteren.

Nieuwenhuizen zei kort na de overval op 28 maart al dat alles leek op zelfverdediging, maar dat er ook nog veel vragen waren en dat het onderzoek definitief uitsluitsel zou moeten geven. Hij achtte het destijds echter logisch dat de juwelier en zijn vrouw de dag na de overval al werden vrijgelaten. Formeel zijn zij naast slachtoffers ook nog steeds verdachten.

Advocaat Kuijpers bepleitte vorige week al het vrijgeven van de beelden. Hij wilde gisteren niets zeggen over contacten met het Openbaar Ministerie (OM) hierover. De raadsman verwacht dat het OM uiterlijk volgende week een beslissing neemt over het al dan niet vervolgen van zijn cliënten, dan wel een van hen.

Volgens Kuijpers blijkt uit de beelden zonneklaar dat zijn cliënten zich slechts hebben verweerd tegen de overvallers en dat hen daarom geen enkele blaam treft.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden