Advocaat: Mohamed Merah is geliquideerd

null Beeld ap
Beeld ap

De Algerijnse advocate van de vader van Mohamed Merah zegt bewijs te hebben dat de dader van de verschillende schietpartijen rond Toulouse geliquideerd werd toen de politie zijn appartement bestormde.

'We hebben twee identieke videofragmenten van 20 minuten in ons bezit waarin Mohamed Merah tegen de agenten zegt: 'Waarom vermoorden jullie mij? (...) ik ben onschuldig'', zei advocate Zahia Mokhtari tijdens een persconferentie in Algiers.

Zij zal in de komende dagen naar Frankrijk vertrekken om er bij het gerecht een klacht in te dienen tegen de interventie-eenheid van de politie.

'Personen die rechtstreeks betrokken zijn bij de feiten, en die willen dat de waarheid bovenkomt, hebben me die beelden bezorgd.' Ze zal de beelden nu leveren aan het gerecht.

Gemanipuleerd
Volgens Mokhtari werd Merah tijdens de operatie van de Franse diensten gemanipuleerd en gebruikt en 'daarna geliquideerd zodat de waarheid het daglicht niet zou zien.'

Namen
Ze zal het gerecht drie namen geven: een verantwoordelijke van de Franse veiligheidsdiensten en twee personen met verschillende nationaliteiten die met Merah gewerkt hebben. De advocate wil dat zij gehoord worden door het gerecht. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken wilde geen commentaar geven.

De 23-jarige Merah is de dader van verschillende schietpartijen waarbij zeven slachtoffers het leven lieten. Op 22 maart kwam hij om toen de politie na 32 uur belegering zijn appartement bestormde.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden