ACTUALITEITEN...

ACTUALITEITEN

EenVandaag

Het is nog altijd een groot taboe in de topsport, met name bij mannen: homoseksualiteit. COC Nederland en de John Blankenstein Foundation komen daarom na de Olympische Spelen met het boek ’Gelijkspel’. Huub ter Haar heeft hierin interviews met homoseksuele actieve en inmiddels gestopte topsporters. Doel is homoseksualiteit in de topsport beter zichtbaar en bespreekbaar te maken (17.59 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRES

Maradona, the Golden Kid

In de sloppenwijken van Buenos Aires groeide Maradona op met voetbal, een sport die hem op het lijf is geschreven. Maradona is een ster. Zijn leven kenmerkt zich door armoede, de praktijken van de voetbalmaffia, drugs, een turbulent liefdesleven en veel geld (21.00 uur, Nederland 3).

PRAATSHOWS

Rondom 10: Terreur in de buurt

Buurtoverlast kan escaleren tot een jarenlange loopgravenoorlog, een conflict waarin woon- en leefgenot van veel mensen wordt verpest. Waar komt deze golf van buurtterreur vandaan? Te gast onder andere: Ger Laan, weggepest uit zijn huis in de Amsterdamse wijk de Baarsjes, wijkagent Gerard de Rouw en stadsdeelvoorzitter Arco Verburg uit de Baarsjes, een Marokkaans probleemgezin, Carin van Dongen uit de Utrechtse wijk Hooggraven, waar via straatverboden de buurtoverlast werd ingedamd en onderzoeker Edward van der Torre, die de politie adviseert (21.05 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden