ACTUALITEITEN...

ACTUALITEITEN

Netwerk

De kraakwereld ligt onder vuur. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt zelfs dat er een kraakverbod moet komen. Krakers van nu zouden geen idealen meer hebben, alleen maar gratis willen wonen en bovendien steeds gewelddadiger worden.

In de serie ’Het vrouwenelftal’ een portret van Fatimazohra Hadjar. Hadjar werkt als zelfstandig jongerenwerkster dagelijks met Marokkaanse en andere allochtone jongens (20.25 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRES

NCRV Dokument: Uitbehandeld, maar niet opgegeven

filmmaker Rob Hof volgt de psychiater Detlef Petry en zijn ’opgegeven’ patiënten. Een patiënt, Jean-Marie, werkt op de grote vaart, raakt verslaafd aan drugs en eindigt in een psychose. Hij hoort stemmen en wordt agressief. Marian leeft al 20 jaar in haar eigen waanwereld. Ook zij hoort stemmen in haar hoofd en is zwaar depressief. Met 150 andere patiënten wonen Jean-Marie en Marian in psychiatrisch ziekenhuis Vijverdal in Maastricht. Allemaal zijn ze opgegeven door de reguliere psychiatrie (14.40 uur, Nederland 2).

Special: Het Andere Saoedi-Arabië

Midden-Oosten correspondent Conny Mus kijkt achter de schermen in een van de conservatiefste moslimlanden in de wereld: het olierijke Saoedi-Arabië. Hierin brengt Mus onder meer verslag uit van de bouw van een nieuwe stad in de woestijn aan de kust van de Rode Zee, waar 1,5 miljoen mensen moeten gaan wonen 16.00 uur, ’RTL Z’, op RTL 7).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden