ACM onderzoekt afspraken KLM en Schiphol

null Beeld anp
Beeld anp

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) doet onderzoek naar recente afspraken tussen Schiphol en KLM. De toezichthouder wil weten of de luchthaven en luchtvaartmaatschappij zich wel aan de mededingingswet hebben gehouden, meldde ACM dinsdag.

Vorig jaar kwam uit onderzoek van de commissie-Alders naar voren dat de top van KLM en die van Schiphol slecht samenwerkten. De partijen gingen hierna met elkaar om de tafel om hun onderlinge relatie te verbeteren, zodat concurrentie uit het buitenland beter het hoofd kan worden geboden.

Schiphol heeft onder meer toegezegd luchtvaartmaatschappijen intensiever te betrekken bij de vaststelling van zijn tarieven. Ook mogen zij voortaan meepraten over de investeringen van de luchthaven.

Een woordvoerder van Schiphol bevestigt dat de ACM dinsdag langs is geweest. 'Het was een aangekondigd bezoek en wij hebben onze medewerking verleend'. KLM krijgt woensdag de ACM over de vloer. De luchtvaartmaatschappij wil verder niet op de zaak ingaan.

ACM houdt toezicht op Schiphol om ervoor te zorgen dat alle luchtvaartmaatschappijen een redelijke prijs betalen voor het gebruik van de luchthaven. De tarieven zijn ook van invloed op de prijs die consumenten moeten neertellen voor een vliegticket.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden