ABNAmro grootste aandeelhouder Content

Van onze redactie economie AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van aandelen Content Beheer heeft de ABN Amro opgezadeld met een probleem.

De ABN Amro is noodgedwongen grootaandeelhouder van het uitzendbedrijf geworden, omdat de bank zich eind vorig jaar genoodzaakt zag de koers van Content te steunen. De bank heeft een belang van 10,1 procent opgebouwd, zo blijkt uit een recente mededeling.

De koers van Content staat onder druk sinds bestuursvoorzitter Sylvia Tóth vorig jaar november haar belang van 50 procent in de onderneming terugbracht tot minder dan 20 procent. Zakenbank ABN Amro Rothschild verzorgde toen de herplaatsing van 1,7 miljoen aandelen voor een prijs van f 70 per stuk. De bank meldde in november nog een “gezonde belangstelling” voor de Content-stukken. Ondanks het uitstekende beursklimaat is de koers van Content op de Amsterdamse effectenbeurs sindsdien teruggezakt tot f 61,60. Een woordvoerder van de ABN Amro bevestigde maandag dat de bank honderdduizenden stukken heeft gekocht om de koers van Content te steunen. “We zitten heel comfortabel”, aldus de zegsman. Door de koers te steunen beperkt de ABN Amro het verlies voor beleggers die op haar advies in Content zijn gestapt.

Achteraf gezien heeft Tóth haar aandelen op een bijzonder gunstig moment verkocht, omdat de koers van Content in november een historisch hoogtepunt bereikte. Geruchten over een mogelijke overname van het uitzendbedrijf door de grotere branchgenoot Vendex gaven de Content-aandelen een flinke steun in de rug. Begin dit jaar maakte Vendex echter bekend de Franse uitzendgroep BIS te willen overnemen. Daarmee lijkt een aankoop van Content voorlopig van de baan. Content maakte eerder deze maand een stijging van de winst met 22 procent bekend tot f 17,7 miljoen. De omzet steeg met 20 procent tot f 381 miljoen. Een winstverwachting sprak de onderneming niet uit.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden