Reorganisatie

ABN AMRO verkoopt divisie die investeert in olie- en gasindustrie

null Beeld Anita Huisman
Beeld Anita Huisman
Redactie Trouw/ANP

ABN AMRO verkoopt dochteronderneming Maas Capital, een onafhankelijke investeerder binnen de scheepvaart en olie- en gasindustrie. Het onderdeel past niet meer binnen de kernactiviteiten van de bank en wordt daarom verkocht. Kopers zijn investeringsfondsen van EnTrust Global. Een prijs werd niet genoemd.

De bank kondigde in augustus 2020 aan bepaalde onderdelen te verkopen als onderdeel van een grotere reorganisatie. De bank blijft naar eigen zeggen als kredietverlener nauw betrokken bij klanten uit de Europese scheepvaartsector. Voor wat betreft investeringen zal de bank zich richten op digitalisering, duurzaamheid en overige bedrijfsinvesteringen.

De transactie is nog onder voorbehoud van de goedkeuring van een aantal partijen en heeft een "verwaarloosbare impact" op de winst- en verliesrekening van de bank. Het personeel van Maas Capital gaat over naar de nieuwe eigenaar. De deal moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn afgerond.

Lees ook:
Met een duurzame rekenmethode hopen banken de biodiversiteit te redden

De financiële sector begint oog te krijgen voor de risico’s van soortenverlies en natuurvernietiging. Nederland is voortrekker.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden