Aantal werkende vrouwen groeit gestaag

Hoogleraar: Moeilijk in te schatten of Bussemakers campagne zoden aan de dijk zet

De financiële onafhankelijkheid van vrouwen heeft de speciale aandacht van minister Jet Bussemaker. Zij sloot daarom de afgelopen jaren deals met de gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio's Roermond, Eindhoven, Zwolle, Rotterdam, Groningen en Almere. Zo sprak ze bijvoorbeeld met Philips af dat het concern leerwerkplekken voor herintreders instelt en zorgt de gemeente Rotterdam dat de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt beter wordt.

Los hiervan is het de vraag wat de impact is van de campagne van Bussemaker. Het percentage vrouwen met betaald werk ligt anno 2015 op 71 procent; een toename ten opzichte van 2005, toen 65 procent van alle vrouwen een baan had. Ook wordt het verschil tussen de inkomens van vrouwen en mannen langzaam maar zeker kleiner: mannen verdienen gemiddeld 17,6 procent meer dan vrouwen, en in de leeftijdsgroep van vijftien tot twintig jaar hebben de meisjes een hoger loon dan jongens.

De kloof wordt dus kleiner, maar dicht is zij nog lang niet. Een op de twee vrouwen kan financieel nog steeds niet op eigen benen staan. Dat komt omdat vrouwen massaal in deeltijd werken, stelt Joop Schippers, hoogleraar arbeidseconomie aan de Universiteit van Utrecht. "Vrouwen die ten minste vier dagen in de week werken, zijn vaak wel economisch zelfstandig", zegt hij. "Als we erin slagen vrouwen meer uren te laten werken, kunnen meer van hen de eigen broek ophouden."

Maar dat gaat niet een-twee-drie, weet Schippers. De hoogleraar vindt het dan ook moeilijk in te schatten of de campagne van Bussemaker zoden aan de dijk zet. "Het verbeteren van de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt is complex en niet maakbaar: het heeft ook te maken met toevalligheden als de conjunctuur", zegt hij. "Sowieso is het mooi dat de kwestie weer aandacht krijgt, en er zijn altijd een paar mensen die erdoor aangespoord worden."

De afspraken die Bussemaker heeft gemaakt, zijn niet bindend. "De overheid kan ook niet veel anders dan preken en pleiten", zegt Schippers. "We hebben de Wet gelijke beloning en gelijke behandeling, maar verder is het moeilijk de regelgeving aan te passen om de werkende vrouw te stimuleren." Hij verwijst naar het gebrek aan animo voor een vrouwenquotum, waardoor Bussemaker onlangs besloot Nederlandse bedrijven voorlopig niet te verplichten een bepaald percentage vrouwen in de directie aan te stellen.

Concreet resultaat of niet, Schippers vindt dat de overheid door moet gaan met dit soort initiatieven. "Vergeleken met vijftig jaar geleden hebben we enorme vooruitgang geboekt, maar als je kijkt naar de man-vrouwvergelijking is er nog veel te winnen. Je kunt het glas als half vol of half leeg zien. In ieder geval moeten we er druppels bij blijven doen."

Vanmiddag presenteert Bussemaker de resultaten van haar inspanningen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden