Aanpassen aan de praktijk wordt het devies in het mbo

Nieuwe leervorm is een grote wens van het bedrijfsleven

Het middelbaar beroepsonderwijs levert over een paar jaar op maat gesneden studenten af, die zo in een bedrijf aan de slag kunnen. Minister van onderwijs Jet Bussemaker geeft het mbo groen licht voor een nieuwe, sterk praktijkgerichte 'leerroute' waarmee mbo'ers meer kansen krijgen op een baan. Tegelijk voorziet het mbo hiermee bedrijven die behoefte hebben aan snel inzetbare werknemers.

Ondernemers en opleidingen dringen al langer aan op flexibeler studies, aan te passen aan ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Nu is het mbo nog onderworpen aan strikte regels, zoals wettelijk voorgeschreven lesuren, maar vanaf juni kunnen mbo-scholen zelf gaan experimenteren met een gecombineerde theorie/praktijkopleiding. Die komt naast de praktijkgerichte beroeps begeleidende leerweg (bbl) en de lichtere vorm (bol) waarbij studenten vooral met hun neus in de boeken zitten, voor ze stage gaan lopen.

Tijdens de eerste periode van die nieuwe leervorm krijgt de student grondige scholing op het vakgebied, daarna gaat hij of zij de werkvloer op, intensiever dan bij een gewone mbo-opleiding. De horeca en de zorg staan te springen om medewerkers die zo goed op de praktijk zijn voorbereid, aldus het ministerie van onderwijs.

Voor een voorbeeld van een toegesneden opleiding op een concreet bedrijf hoeven we niet terug naar de middeleeuwse gezel in de zadelmakerij of de smidse. Een jaar of dertig geleden studeerden nieuwe werknemers van bedrijven als Stork en Philips nog in de tijd van de baas. Dat is een opleidingsvorm die veel bedrijven zich niet meer willen of kunnen veroorloven, zegt directeur Jos Toebes van het MBO College voor Metaal, Electro en Installatiechniek aan het ROC van Twente. Sinds drie jaar verzorgt zijn school samen met het ROC van Amsterdam een studie voor monteur mechatronica, in de zogehetenTechniekfabriek bij NedTrain.

Dit bedrijf, dat het onderhoud aan treinstellen van de NS verzorgt, kampte met vergrijzing in de gelederen en ging op zoek naar een opleiding waarmee jongeren snel de deur- en aandrijfmechanismen, het remsysteem en de bovenleiding van treinstellen leren doorgronden. Dit alles op kosten van NedTrain.

Het eerste jaar krijgen de studenten dagelijks les, het tweede jaar al komen zij in dienst bij NedTrain. Toebes: "In dit werk worden hoge eisen aan veiligheid gesteld, en ook daarom zitten de studenten het eerste jaar vooral in de banken." Er zijn meer bedrijven die met opleidingen samenwerken, zegt Toebes. In het geval van NedTrain doet en deed echter een relatief hoog aantal studenten mee: sinds de start zo'n honderd in totaal. Het gaat vooral om jongens, zegt de mbo-directeur, maar er lopen bij NedTrain nu toch ook een paar jonge vrouwen rond.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden