Aangifte tegen natuurgenezer Klaus Ross

Een behandelkamer in de alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross in het Duitse Bracht. Beeld anp
Een behandelkamer in de alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross in het Duitse Bracht.Beeld anp

De Inspectie voor de gezondheidszorg in Viersen heeft aangifte gedaan tegen de natuurgeneeskundige Klaus Ross. Volgens de Inspectie heeft Ross doodzieke patiënten onjuist behandeld, en bovendien verzuimd een dokter te alarmeren toen zij er slecht aan toe waren.

In plaats van een dokter erbij te halen, gaf Ross de patiënten een vitamine-injectie en stuurde hij ze naar huis, aldus een woordvoerder van de Inspectie in Viersen. Drie patiënten - onder wie twee Nederlanders - overleden daarna. De Nederlanders zijn een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg.

De Inspectie wil dat de licentie van de natuurgenezer wordt ingetrokken. Hangende het onderzoek moet Klaus zijn werkzaamheden staken. In opdracht van het Openbaar Ministerie in Krefeld werd de kliniek van Ross vorige week vrijdag doorzocht. Daarbij werden onder meer patiëntendossiers gelicht en gebruikte medicamenten bekeken. Na inzage daarin deed de Viersense Inspectie aangifte.

Klaus Ross heeft zijn kliniek in het Duitse Bracht, vlakbij de Limburgse grens, sinds 2014, met vergunning verleend door de regionale overheid in Krefeld. Inmiddels hebben zich na een oproep tientallen mensen bij de Duitse politie gemeld die behandeld zijn in de kliniek.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden