aanbevolen

The Master

Regisseur Paul Thomas Anderson heeft de voorbije werkelijkheid van de jaren vijftig schitterend vormgegeven in 65 mm filmbeelden, pastel getint als oude ansichtkaarten, maar met de helderheid, sensualiteit en glans van een nieuwe wereld. Je krijgt maar geen vat op wat er precies gebeurt, maar het is prachtig en opwindend.

Lincoln

De film van Steven Spielberg is een zeer intelligente, rijke, maar soms wat taaie les in de politieke geschiedenis van de Verenigde Staten ten tijde van de burgeroorlog. Belangrijk is dat er geen vrede wordt gesloten voordat de slavernij is afgeschaft. Acteur Daniel Day-Lewis maakt van president Abraham Lincoln een wijze en charismatische spreker. Film goed voor twaalf Oscarnominaties.

Io e Te

Bertolucci's eerste film na tien jaar. Een mooie, kleine film die zich evenals Michael Haneke's 'Amour' vrijwel geheel afspeelt in één ruimte, en ook over familie gaat, en liefde. Bertolucci maakt in de herfst van zijn leven een kleine film over de opbloeiende vriendschap tussen broer en zus, een verhaal vol hoop dat scherp stelt op een glimlach.

Paradies: Liebe

Ulrich Seidl toont zonder een oordeel uit te spreken een schrijnend portret van vrouwelijke sekstoeristen. Een Weense vrouw van middelbare leeftijd gaat op vakantie in een toeristenhotel in Kenia en komt terecht in een wereld waar liefde te koop lijkt. Het verhaal geeft blijk van het doorgeslagen consumentisme, waarin zowel de westerse vrouwen van middelbare leeftijd als de jonge zwarte Kenianen gevangenzitten.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden