aanbevolen

The Imposter

****

In 1994 verdwijnt de dertienjarige Nicholas na een potje basketbal. Drie jaar later beweert de 23-jarige Fransman Frédéric Bourdin dat hij de verdwenen Texaan is. De zus van Nicholas sluit hem in de armen, en de FBI-agente die hem ondervraagt accepteert zijn verhaal. Vijf maanden duurt het bedrog. Regisseur Bart Layton maakte een sfeervolle documentaire over het blinde verlangen om in iets te geloven. Heel diep graaft hij niet, maar een fascinerende geschiedenis is zeker wel.

Io e Te

****

Bertolucci's eerste film in tien jaar, naar de novelle van zijn landgenoot Niccolò Ammaniti. 'Io e Te' speelt zich evenals Michael Haneke's 'Amour' vrijwel geheel af in één ruimte, en gaat ook over familie en liefde. Bertolucci maakt in de herfst van zijn leven een kleine film over de vriendschap tussen broer en zus, een verhaal vol hoop.

NO

****

De afsluiting van een trilogie over de dictatuur in Chili. In tegenstelling tot de vorige films, die somber en gewelddadig waren, is het derde deel zonnig en hoopvol. Regisseur Pablo Larraín besloot de film op te nemen op het videomateriaal van de jaren tachtig, zodat het gebruikte archiefmateriaal opgaat in de rest. Het zorgt voor een licht vervreemdende sensatie.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden