Aan dr. ir. Bert J. Tolkamp, onderzoeker bij de ...

Aan dr. ir. Bert J. Tolkamp, onderzoeker bij de vakgroep veehouderij van de Landbouwuniversiteit Wageningen, kreeg in Duitsland de Forderpreis fur Ernarhungswissenschaft toegekend, vanwege zijn bijdragen aan de theorievorming rond de regulatie van voedselopname bij herkauwers.

Van Aartsen is de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Landelijk ondersteuningsinstituut kunstzinnige vorming (LOKV) in Utrecht. Van Aartsen, secretaris-generaal van het ministerie van binnenlandse zaken, is sinds februari van dit jaar lid van het LOKV-bestuur. Hij is mr. H.D. Tjeenk Willink opgevolgd.

Prins Bernhard reikt 25 juni als regent van het Prins Bernhard Fonds vijf Zilveren Anjers uit. Het echtpaar Heijdenrijk-Osendarp uit Amersfoort krijgt deze onderscheiding omdat zij zich de afgelopen 20 jaar hebben ingezet voor het opzetten van het Mondriaanhuis. De overige vier zijn toegekend aan: F. L. Davelaar uit Willemstad vanwege zijn grote bijdrage aan het culturele leven op Curacao; P. Moerenhout uit Bunnik, grondlegger van en stuwende kracht achter het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds; ing. F. H. G. Engelen uit Sittard voor zijn jarenlange zorg voor de amateurarcheologie in Limburg; en J. Taapken uit Baarn vanwege zijn ornithologische studies en publicaties.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden