A C T U A L I T E I T E N...

A C T U A L I T E I T E N

EenVandaag In de serie ’Fractievoorzitters op stage bij EenVandaag’, trekt Agnes Kant van de SP met haar cameraploeg naar Utrecht. Kant vervangt in de serie SP-leider Jan Marijnissen, die momenteel herstelt van een hernia. In de Rivierenwijk doet ze verslag van Buurtzorg, een kleinschalig thuiszorgproject waarin de wijkverpleegkundige centraal staat (17.59 uur, Nederland 1).

Netwerk besteedt aandacht aan het conflict tussen hulporganisaties en lokale medicijnmannen op het platteland in Afrika.

Op het Afrikaanse platteland in Malawi worden nog steeds veel traditionele geneeswijzen gebruikt. Die rituelen, uitgevoerd door medicijnmannen, zijn soms levensbedreigend. Dit leidt tot een hoog sterftecijfer bij moeder en kind tijdens bevallingen. Hulporganisaties proberen nu moderne geneeskunst te introduceren. Maar dit botst vaak met de lokale tradities (20.25 uur, Nederland 2).

I N F O R M A T I E F

In de wetenschapsshow Hoe?Zo! ontvangt Bart Peeters actrice Elle van Rijn en rapper Yes-R. Zij strijden om de Hoe?Zo!-bokaal. De verliezer moet in een bak met drijfzand gaan staan. Beide kandidaten proberen met magneten tegen een klimwand omhoog te komen, om te zien hoe een gekko dat doet. Dit diertje loopt probleemloos tegen gladde wanden omhoog. En vragen en antwoorden over het belang van menselijke geurstoffen bij het selecteren van een partner (20.30 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden