87 Peter Blom

¿

De dalers
De grootste daler is Peter Blom, baas van Triodos. Vorig jaar nog op de tiende plek, nu op de 87ste plaats. Alexandra van Huffelen, wethouder duurzaamheid in Rotterdam, ging ook een eind naar beneden: van 22 naar 88.

Ook opmerkelijk: Louise Fresco, hoogleraar internationale duurzame ontwikkeling en landbouw- en voedseldeskundige, zakte liefst 52 plaatsen naar 64. Een andere opvallende daler: wetenschapper Klaas van Egmond, hoogleraar milieukunde en duurzaamheid in Utrecht, daalde van 4 naar 14. Drie jaar lang stond Van Egmond prominent in de top-10.

Anniek Mauser, directeur duurzaamheid bij Unilever Benelux, het bedrijf dat tot 2020 én de omzet wil verdubbelen én de milieulast wil halveren, is gedaald van 17 naar 36. Haar baas, Paul Polman, bleef stabiel op 2. Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuur Fonds, ging van 13 naar 37. Jaap Dirkmaat van de vereniging Das&Boom: van 15 naar 40. Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer, van 16 naar 50. Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, van 28 naar 67.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden