50Plus gaat zich ook op jongeren richten

Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Beeld anp
Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.Beeld anp

Fractieleider Henk Krol van 50Plus wil voortaan ook opkomen voor de belangen van jongeren. Hij wil duidelijk maken dat zijn partij er is voor iedereen. 'Ik wil geen tweestrijd, geen generatieconflict', zegt hij donderdag in een interview met Trouw. 'Van bijna alle ouderen durf ik de garantie te geven dat ze altijd aan jongeren denken bij alles wat ze doen.'

Krol wil zich als belangenbehartiger voor jongeren onder meer gaan inzetten voor een wijziging van het schenkingsrecht. Ouderen die hun kleinkinderen iets willen schenken, moeten daarover een hoger belastingtarief betalen dan wanneer ze hun kinderen iets geven. Krol wil daar iets aan doen. En de discussie over de pensioenen is volgens hem 'ook een strijd voor de generatie na ons'.

Krol zegt dat zijn partij, die in de peilingen aan een enorme opmars bezig is, steeds meer leden onder de 50 jaar trekt. 'Eerst hadden we alleen 65-plussers, maar nu komen er ook veertigers op ons af die bijvoorbeeld hun baan zijn kwijtgeraakt of zich zorgen maken om hun ouders of grootouders', laat Krol weten.

Om te onderstrepen dat hij er niet alleen voor ouderen is, zal Krol voortaan in radio- of tv-programma's niet meer tegenover een jongere gaan zitten. Met de tweestrijd tussen oud en jong moet het volgens hem afgelopen zijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden