50-jarige toch helemaal de klos

Bouwvakkers die vroeg begonnen met werken, worden daar nog niet voor gecompenseerd. Pas na 2047 hebben de ouderen er voordeel van. (FOTO ANP)

Wie dit jaar 50 is of wordt, moet niet één maar twee jaar langer doorwerken. Deze en andere misverstanden over de verhoging van de AOW-leeftijd.

50-jarige denkt dat hij slechts één jaar langer moet werken.

In 1959 werden 239.000 jongetjes en meisjes geboren. Het zijn de 49- en 50-jarigen van nu. Over vijftien jaar heeft dat uiterste randje van de babyboomers de leeftijd van 65 bereikt.

De afgelopen week werd de suggestie gewekt dat zij tot de laatste leeftijdsgroep horen die niet twee jaar langer door hoeven te werken. 50- tot 55-jarigen hoeven maar één jaar langer door, was donderdagavond de unanieme boodschap uit alle hoeken van de coalitie. De generatie die in 1960 of later is geboren, zou de eerste zijn die tot 67 door moet werken, stond in de kranten en werd tot gisteravond in de journaals gemeld.

Maar een tweede blik op de regeling leert dat wie dit jaar 50 wordt níet wordt ontzien. Hoe zit dat?

De AOW gaat in 2020 naar 66 jaar. Wie in 2019 of eerder 65 wordt, kan onmiddellijk met pensioen. Dat zijn mensen die op dit moment 55 jaar of ouder zijn, of dit jaar nog 55 worden. Dus wie op 1 januari 2010 al 55 jaar of ouder is, merkt niets van de nieuwe AOW-regeling.

De tweede stap gaat in 2025 in. Dan wordt de AOW-leeftijd 67 jaar. 2024 is het laatste jaar waarin mensen op hun 66ste met pensioen kunnen. Wie dat jaar 66 wordt, wordt dit jaar 51. De 51-jarigen van nu zijn dus de laatste groep die niet de volledige twee extra jaren moeten doorwerken. De 50-jarigen van nu zijn de eersten die volledig met de nieuwe regeling te maken krijgen.

Vroege starter op arbeidsmarkt denkt er eerder uit te kunnen.

De 17-jarige timmerman die na het vmbo – in eerste instantie met begeleiding – vol aan de bak moet, kan er op zijn 67ste vijftig jaar aan het werk zijn. Waarom moet zo iemand hetzelfde worden behandeld als iemand die lang studeert en daarna mogelijk ook nog meer gaat verdienen?

In de discussies die de afgelopen maanden over een hogere AOW-leeftijd werden gevoerd, kwam die verontwaardiging steeds terug. Het kabinet zegt oog te hebben voor mensen die vroeg zijn begonnen met werken. Daarom heeft het afgesproken dat in 2020, als de regeling van start moet gaan, 65-jarigen die dan kunnen aantonen dat ze de laatste vijftien jaar van hun leven minstens drie dagen per week hebben gewerkt, eerder kunnen stoppen met werken. Ze krijgen dan wel fors minder AOW en aanvullend pensioen.

Elk jaar komt daar een jaar bij. Wie in 2021 65 wordt, mag alleen eerder stoppen als hij de laatste 16 jaar onafgebroken heeft gewerkt, in 2022 moet hij de laatste 17 jaar hebben gewerkt, enzovoort. Uiteindelijk zijn we in 2047 op de 42 jaar onafgebroken werken aangeland. Vanaf dan wordt er niet meer doorgeteld, en hoeft het niet meer te gaan om onafgebroken werken. Wie sinds 2005 minstens 42 jaar heeft gewerkt, kan dan eerder stoppen.

De bouwvakkers van nu die op hun 17de zijn begonnen hebben geen voordeel van hun eerste arbeidsjaren. Alleen voor wie 21 of jonger is en in 2005 is begonnen met werken, tikken de jaren mee.

Lage inkomens denken compensatie te krijgen voor eerder stoppen.

Wie vanaf 2020 toch op zijn 65ste wil stoppen met werken, wordt flink gekort. De AOW wordt zo’n 8 procent lager per eerder gestopt jaar. De aanvullende pensioenen een percentage daar in de buurt, verwacht minister Donner van sociale zaken.

Die kortingen zijn blijvend. Zakken mensen door eerder te stoppen onder het bestaansminimum, dan kunnen ze niet eerder stoppen. Hun pensioenen worden dan niet aangevuld tot minimumniveau. Toch was donderdagavond de boodschap dat mensen met lage inkomens worden gecompenseerd. Hoe zit dat nu?

Het kabinet wil een inkomensafhankelijke arbeidskorting voor oudere werknemers in het leven roepen. Volgens het kabinet draagt die korting op de belasting er toe bij om het eerder stoppen met werken ook voor mensen met lage inkomens mogelijk te maken. Ze zouden het geld daarvan namelijk op kunnen sparen en gebruiken om de blijvend lagere AOW- en aanvullend pensioenuitkering op te vangen.

Er is dus een compensatie voor mensen met lage inkomens, maar die is niet gunstiger als ze eerder stoppen met werken. Dan raken ze die juist kwijt.

(Trouw)
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden