Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Wat is dit?

'Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep. De journalisten van Trouw zijn hier niet bij betrokken.

350 hectare grond opgeheven overheidsdienst in de verkoop

Beeld Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Het Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) verkoopt ca. 350 hectare overheidsgrond. De grond heeft hoofdzakelijk een agrarische, maar deels ook een natuurbestemming. Veel van de percelen zijn mogelijk interessant voor investeerders. 

De ca. 350 hectare grond is verdeeld over 300 percelen door geheel Nederland. Grotere concentraties liggen nabij Amsterdam, Utrecht, Vinkeveen, Drachten, Zwolle, Arnhem, Zaltbommel, Tilburg en tussen Delft en Schiedam. Behalve voor agrarische ondernemers is de grond mogelijk ook interessant voor investeerders.

Vast rendement

Onder de aangeboden percelen bevindt zich ook landbouwgrond die een langdurig vast rendement genereert. Dat geldt ook voor de door de NAM gepachte terreinen waarop pompapparatuur staat.

Alle beschikbare percelen, en informatie over onder meer verkoopvoorwaarden, bestemmingsplannen en bodemonderzoek, staan op de website www.verkoopbblbezit.nl van het Bureau Beheer Landbouwgronden.

Particuliere kopers

Dit onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt januari volgend jaar opgeheven omdat de provincies haar taken overnemen. Een groot deel van de door het Bureau beheerde grond is al door de provincies overgenomen. De resterende percelen zijn nu dus beschikbaar voor particuliere kopers. De verkoop geschiedt door middel van inschrijving bij verschillende notarissen. Een aantal percelen is inmiddels al verkocht of onder bieding. Deze percelen zijn op de website rood of oranje gekleurd.

Beeld Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Relevante informatie

Alle groen gekleurde percelen op de site zijn nog te koop. Wie geïnteresseerd is in een van de percelen hoeft daar alleen op te klikken om alle relevante informatie te bekijken of downloaden. Als er geen informatie verschijnt, moet het perceel nog in de verkoop worden genomen. Het Bureau Beheer Landbouwgronden raadt geïnteresseerden dan ook aan om geregeld op de website te kijken naar beschikbare percelen. Inschrijving voor de huidige verkoopronde sluit op 16 maart 2018. 

De journalisten van Trouw zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden