2002: de dieptepunten

Zo tegen het eind van het jaar maakt Soap & co de balans op van een veelbewogen showbizzjaar. We sluiten volgende week vrolijk af met de hoogtepunten, maar deze week eerst de dieptepunten. Helaas voor Wibi Soerjadi kwam hij terecht in de laatste categorie. Zoals André Hazes ooit zong over een eenzame kerst, zo zal de beroemde pianist via de snaren van zijn vleugel de wereld deelgenoot maken van zijn smart tijdens diverse kerstconcerten. ,,Het verdriet vloeit uit mijn vingers'', vertelde hij vorige week aan Wilma Nanninga van De Telegraaf, die met verve de lege kamers en gangen in zijn pas gekochte villa de Wulperhorst bij Zeist beschreef.

Wat is er gebeurd? Na een relatie van twaalf jaar is zijn vrouw Marion bij hem weg. Vier jaar geleden vroeg hij haar in het Concertgebouw ten huwelijk -tijdens zijn kerstconcert. En dit jaar zit hij er alleen. Daarom wil hij dat zijn publiek ervan weet: ,,Laat me niet alleen, want ik moet nu al háár lieve gezicht in de concertzaal missen''.

Tja, en dan was er het afgelopen jaar ook dat huwelijk dat op de valreep niet doorging. Hoe gaat het inmiddels met Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé? Qua werk lijken ze allebei goed bezig, maar over hun onderlinge relatie willen ze helemaal niets meer kwijt. Het is niet duidelijk waarom Wendy haar officiële website heeft opgeheven, maar het zou goed kunnen dat alle steunbetuigingen aan haar adres haar te veel werden. De site van Xander is nog wel in de lucht, maar daarop staat alleen dat zijn nieuwe cd klaar is. Wendy heeft intussen een Rembrandt-award gekregen -ze werd beste tv-vrouw. De Belgisch/Nederlandse jeugdfilm 'Science Fiction', waar ze een hoofdrol in speelt, is in première gegaan. Pikant detail: Xander schreef voor die film de titelsong. Tijdens de première waren ze er allebei, maar niet samen.

Privé ging het Paul de Leeuw dit jaar voor de wind: hij en zijn echtgenoot Stephan Nugter adopteerden hun tweede kind: Tobey. Maar de carrière van De Leeuw liep niet zo lekker. Na de imitatie die Anneke Grönloh niet kon waarderen en diverse andere incidenten, besloot de NCRV de stekker uit zijn show te trekken, zoals we dat dit jaar noemden. De persoonlijkheidstraining van Landmark heeft De Leeuw toch niet zo mild gemaakt als hij zelf dacht en daarom wil hij, volgens de geruchten, gewoon weer bij de Vara aan de bak.

Voor het enige echte supermodel van Nederlandse bodem, Karen Mulder, begon het jaar veelbelovend. In 2001 was ze volledig ingestort en beschuldigde ze iedereen, inclusief haar goede vriend prins Albert van Monaco, van de vreselijkste dingen. Na een flinke rustperiode in een daarvoor toegeruste kliniek in Parijs leek ze er weer helemaal bovenop. Ze maakte een single, 'I am what I am', en eerlijk is eerlijk, dat klonk helemaal niet slecht. Maar wat horen we nu: ze is wéér ingestort en opgenomen.

En dan ging het ook niet goed met Madonna (tragisch geflopte film), met Michael Jackson (hij gooide bijna zijn derde telg uit een hotelraam) en keek er niemand naar 'Star Academy' en deel vier van 'Big Brother'. De rechtbanken hadden het ook druk. Met het vermeende buitenechtelijke kind van Ron Brandsteder, dat helemaal zijn kind niet bleek te zijn. En met de pimpelende Katja Schuurman, die voor de derde keer dronken achter het stuur werd aangetroffen (600 euro boete).

In de VS sleepte de rechtszaak tegen Winona Ryder zich voort. Herinnert u het zich nog, de frêle actrice die werd beschuldigd van een forse winkeldiefstal en in de cel dreigde te belanden? Ze werd schuldig bevonden, maar kwam ervan af met een boete van zo'n 9000 euro en een taakstraf van 480 uur. De liefdadigheidsinstellingen in haar woonplaats Los Angeles waren verrukt: 480 uur Winona -wat een publiciteit! Ze staan in de rij om haar als vrijwilligster binnen te halen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden