Update

20 clubs in Jupiler League

null Beeld ANP
Beeld ANP

De Jupiler League moet komend seizoen uit 20 clubs gaan bestaan. Daarover is maandagavond tijdens een KNVB-vergadering met de clubs uit de eerste divisie overeenstemming bereikt.

De uitbreiding naar het gewenste aantal ploegen kan worden gerealiseerd door twee amateurverenigingen toe te laten en twee beloftenteams. De voorgestelde nieuwe opzet is een pilotproject voor 2 jaar.

De Coöperatie Eerste Divisie (CED) deed daarvoor vorige week al het voorbereidende werk. In samenwerking met alle betrokkenen zullen de plannen nu verder worden uitgewerkt om vervolgens te komen tot formele besluitvorming.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen was blij met het resultaat. 'Het is in het belang van het gehele betaald voetbal zonder meer een positief gegeven dat we consensus hebben kunnen bereiken. Het uitgangspunt is een competitie met 20 clubs door in principe twee amateurclubs en twee beloftenteams toe te voegen. Wij zullen er gezamenlijk hard aan werken om dit zo spoedig mogelijk te kunnen bekrachtigen.'

De KNVB wilde niet ingaan op mogelijke namen. Te denken valt aan promotie van de topklassers Katwijk en Achilles '29. Ajax, FC Twente, PSV en Vitesse hebben belangstelling getoond hun talentenelftal mee te laten doen in de Jupiler League.

Simon Kelder reageerde namens de CED eveneens opgetogen. 'Er is opnieuw en op een constructieve manier met onze achterban gesproken. Dit heeft er toe geleid dat de overgrote meerderheid nu voorstander is van het toevoegen van zowel beloftenteams als amateurclubs. De competitie zal daardoor in aantrekkelijkheid voor clubs, publiek en media toenemen. De competitieopzet wordt nu verder uitgewerkt en ingevuld.'

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden