173.000 mensen steunen petitie tegen kinderhandel

VAN ONZE VERSLAGGEVER

Met een petitie ondertekend door 173.000 mensen heeft de organisatie Ecpat/Defence for Children gisteren minister Opstelten (veiligheid en justitie) gevraagd meer te doen tegen de seksuele uitbuiting van en de handel in kinderen.

Ecpat vindt dat veel van de huidige maatregelen tegen seksuele uitbuiting van kinderen niet structureel van aard zijn, ondanks de prioriteit die de politiek het onderwerp geeft. Volgens Theo Noten van Ecpat zijn het "allemaal proefprojecten of tijdelijke potjes waaruit geput wordt. Daardoor is het na een jaar onzeker of iets blijft voortbestaan."

Zo bestaan er bijvoorbeeld wel veel verschillende projecten gericht tegen loverboys, maar is niet bekend welk programma het meest effciënt werkt. Ecpat wil dat voorlichting over seksuele uitbuiting een vast lesonderdeel wordt op scholen.

Minister Opstelten wilde geen concrete toezeggingen doen. De actie van Ecpat is uitgevoerd met winkelketen The Body Shop, die zich heeft verbonden aan de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Wereldwijd zijn zes miljoen handtekeningen verzameld, die worden aangeboden aan de Verenigde Naties.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden