17 Anniek Mauser

Hoofd duurzaamheid Unilever (1969)

Anniek Mauser komt als hoofd duurzaamheid bij Unilever Benelux in één keer op positie 17 binnen. Ze geeft uitvoering aan het wereldwijde plan van Unilever om de omzet te verdubbelen en tegelijkertijd in 2020 de CO2-uitstoot, het watergebruik en het afval te halveren. Tegen die tijd moeten alle landbouwgrondstoffen, voor bijvoorbeeld soep, ook volledig uit duurzame landbouw afkomstig zijn.

"Het is geen filantropie", zei Mauser tegen de website Duurzaambedrijfsleven.nl. "Het is een combinatie van visie en moed. De helft van onze business zit in opkomende markten. Als alle mensen uit landen als Brazilië en India op het niveau zouden leven van Europa, dan hebben we drieënhalve aarde nodig. Dat is onhoudbaar. Het is nu al onhoudbaar." Voor Magnum-ijsjes zoekt Unilever ook een simpele boodschap. "Daar is duurzame cacao het belangrijkste punt, maar dat aanbod moet opgebouwd. Daarom zijn we dit jaar begonnen met duurzame Magnums en Magnums met gewone cacao", aldus Mauser in Trouw.

Geduld is ook nodig voor wasmiddelen. Het thema is wassen bij lagere temperaturen (energiebesparend), met minder water en een kleine verpakking (een vrachtwagen kan dan meer tegelijk meenemen). Maar de plastic verpakking is nog een probleem.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden