108.000 miljonairshuishoudens in Nederland

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het aantal miljonairs in ons land blijft stijgen. In 2014 waren er bijna 108.000 huishoudens met een vermogen van miljoen euro of meer. Dat zijn er 5000 meer dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit de recentste cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag naar buiten heeft gebracht.

Van alle huishoudens in ons land was 1,4 procent miljonair. Samen waren ze goed voor 340 miljard euro aan vermogen (exclusief de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld).

Vanaf 2006 schommelde het aantal miljonairshuishoudens, onder meer door dalende beurskoersen. Maar in de periode 2012-2014 is het aantal jaarlijks met 5 procent gestegen, aldus het CBS.

Gemeenten
In verhouding zaten de meeste huishoudens met een vermogen van minimaal een miljoen euro in de gemeenten Laren, Bloemendaal en Blaricum (alle rond de 10 procent). Daarna volgen Wassenaar (8,8 procent) en Rozendaal (7,6 procent).

De provincies Limburg, Flevoland en Groningen telden in 2014 relatief gezien met rond de 1 procent het minste aantal van deze categorie rijken. De gemeente Kerkrade spande in dit opzicht de kroon met een percentage van slechts 0,3.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden