null Beeld

RecensieKookboek

Welkom in de crisiskeuken

Een lockdown kan tot verrassend sympathieke en tegelijkertijd smakelijke initiatieven leiden. Zoals Crisiskoken, een kookboekje van culinair journalist Mara Grimm met ruim veertig ‘crisisrecepten’ van topkoks als Erik van Loo en Ron Blaauw en (kookboeken)schrijvers als Ronald Giphart en Janneke Vreugdenhil. Het idee: koken met eenvoudige ingrediënten én een klein budget. Denk aan Pasta quarantaine van Sergio Herman en Nasi goreng met twee sterren van Syrco Bakker.

De beste crisisgerechten maak je met restjes, zoals de Restjes-risotto van Yvette van Boven, of ingrediënten die je buiten kunt vinden (Pesto van zelfgeplukte daslook). Het boekje is gedrukt op restpartijen papier. Per verkocht exemplaar gaat er 2,50 euro naar de Voedselbank.

Crisiskoken ontstond tijdens de eerste lockdown. Op de gelijknamige website gaat het initiatief verder. Eerder deze maand is er nog een winters recept toegevoegd: erwtensoep van de wereldkampioen van Boy Hamers, ex-chef-kok van Maison van den Boer.

null Beeld

Mara Grimm
Crisiskoken
112 blz. € 14,90 (exclusief verzendkosten)
crisiskoken.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden