BoekrecensieKookboek
Verlekkerd dolen door de Oostenrijkse keuken
De Oostenrijkse keuken bestaat uit zoveel meer dan apfelstrudel en wienerschnitzel, laat Laura de Grave zien in Natuurlijk Oostenrijk, wat een culinaire ontdekking. Vorig jaar trok ze op haar elektrische motor door het land, van het westelijke Vorarlberg tot Burgenland in het oosten. Onderweg bezocht ze (biologische) boeren, voedselproducenten en chefs.
In elk hoofdstuk staat een regio centraal en gaat De Grave in op culinaire tradities, gevolgd door recepten. Zo geldt Vorarlberg als dé kaasregio, met ruim veertig verschillende soorten, waaronder Sura Kees, heerlijk in Käsespätzle. Kärnten is de slowfoodprovincie, met Forelle Suppe op het menu. En in Steiermark wordt pompoenpitolie gemaakt.
Kookboek en culinaire reisgids ineen
Natuurlijk Oostenrijk is kookboek en culinaire reisgids ineen. Bezoek eens een schnaps-distilleerderij in Tirol. Of eet bij Steirereck am Pogusch, ‘het restaurant van de toekomst’, op anderhalf uur rijden van Wenen; chef Heinz Reitbauer staat op plek twaalf in de ranglijst van beste chefs ter wereld. En vergeet de Weense koffiehuizen niet. Dit is nu al een van de beste en verrassendste kookboeken van het jaar!
Laura de Grave
Natuurlijk Oostenrijk, wat een culinaire ontdekking!
Brandt; 224 blz. € 30