Buitenmens

Twee keer in de week staan ze te springen in hun ‘voortuin’

Om fit te blijven trainen Jens Padmos (links) en zijn partner Ruud Maalderink sinds kort op het plein waar ze wonen.  Beeld Jorgen Caris
Om fit te blijven trainen Jens Padmos (links) en zijn partner Ruud Maalderink sinds kort op het plein waar ze wonen.Beeld Jorgen Caris
Roos Menkhorst

Uit een speakertje schalt ‘All the single ladies’ van Beyoncé. Nog voor Jens Padmos (28, links) en zijn partner Ruud Maalderink (31) hun warming-up hebben afgerond, staan de kinderen uit de buurt al mee te springen. Op hoog tempo volgt er een training van een uur, die onder meer bestaat uit een reeks push-ups, air squats, mountain climbers en knee lifts. En dat ­allemaal op een plein midden in Amsterdam-West.

Al gauw kijken de twee zeer ernstig. Het is behoorlijk afzien. Normaal gesproken sporten Padmos en Maalderink zeker vier tot vijf keer in de week in de sportschool. Dat was ‘precorona’. Na twee weken ziekte – wellicht corona – en wat motivatieproblemen heeft het stel ruim een maand niks aan sport gedaan. Maalderink: “Het was echt nodig. We wonen op tweehoog. Een serie jumping jacks op onze houten vloer wilden we de benedenburen besparen.”

Voor de eigen voordeur hebben ze hun modus helemaal gevonden. Padmos: “Of je nou op een plein staat of in een park, dat maakt niks uit”. Twee keer in de week staan ze nu te springen in hun ‘voortuin’. Dat moet snel meer worden. De buren zorgen voor extra motivatie, lacht Padmos. “Het was in het begin wel even wennen, al dat bekijks. Nu zijn we juist blij met de aanmoediging.”

Tips? tijdpost@trouw.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden