Zien doen volgen horen

Stefano Keizers, Danslokaal 9, Cliënt E. Busken, Froukje Veenstra, Vogeltrekpad & Mode 2.021

Stefano Keizers Beeld
Stefano Keizers

ZIEN

STEFANO KEIZERS: HANS TEEUWEN

t/m 1 mei 2022

Hij is zo gek als een deur, maakt tenenkrommende en/of briljante tv (Experimensen) én was smaakmaker in programma’s De slimste mens, Het perfecte plaatje en nu Expeditie Robinson 2021. Stefano Keizers begint deze maand aan de try-outs van zijn derde voorstelling: Hans Teeuwen. Zijn tweede show Sorry Baby oogstte veel lof. De kaarten verkopen snel en de show staat al geboekt tot in mei 2022 (Première: 15 januari 2022). Speeldata en kaarten via Stefanokeizers.nl.

ZIEN

DANSLOKAAL 9 - CONNY JANSSEN DANST

Huis Conny Janssen Danst in Rotterdam, of op tournee t/m 13 november

Wat is er leuker dan nieuw artistiek talent zien? Gezelschap Conny Janssen Danst geeft met project Danslokaal al negen jaar ruimte aan jonge, diverse makers. Zij krijgen zo toegang tot dansers, theaters en publiek, wij publiek zien dans in een nieuwe beeldtaal. De geselecteerde choreografietalenten dit jaar zijn Ian Yves Ancheta (via Dansateliers), Astrid Boons (via Korzo) en Rhys Dennis en Waddah Sinada van divers gezelschap Fubunation uit Londen.

ZIEN

CLIËNT E. BUSKEN - ITA ENSEMBLE

13 september ‘21 t/m 12 maart ‘22

In mei won Jeroen Brouwers nog de Libris Literatuur Prijs met zijn roman Cliënt E. Busken, nu al is er een voorstelling van. Acteur Gijs Scholten van Aschat zag er een monoloog in, Ivo van Hove gaf snel groen licht en actrice Maria Kraakman debuteert ermee als regisseur. Ze noemt het boek over de oude man E. Busken die in rijke taal herinneringen ophaalt - of raaskalt - “een feestelijk en vlijmscherp taalmonument.” Gespeeld door Gijs Scholten van Aschat en muzikant Jip van den Dool. Zie Ita.nl.

HOREN

FROUKJE - ZOMERVREUGDE GAAT FRAMED

Papendal, Arnhem, 24 t/m 26 september

Twee festivals bundelen de krachten: muziekfestival Zomervreugde en sport/muziekfeest Framed van Papendal rond de European BMX Cup. Samen laten ze hun r&b/hiphop, latin, afro, house en disco horen - naast street art, dance battles en sportieve activiteiten. Op vrijdag speelt Froukje (Veenstra), de 20-jarige die veel optredens uitverkoopt. Zie Framedfestival.nl voor kaartjes en de laatste coronamaatregelen.

DOEN

TREKVOGELPAD

Etappe 19 van Brummen naar Vorden

De vogels verzamelen zich al voor de vogeltrek: op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug zijn nu vaker buizerds, visarenden, rode wouwen en wespendieven te spotten. Maar de 22 wandeletappes van het Trekvogelpad (400 km van Bergen aan Zee naar Enschede), zijn natuurlijk op vogels uitgekiend. Blog frankwandelt.nl geeft etappe 19 van Brummen naar Vorden (Gelderland, door de uiterwaarden van de IJssel) de meeste punten. Zie alle etappes en de rating op Frankwandelt.nl/tag/trekvogelpad.

DOEN

MODE 2.021 ANTWERPEN - MODE/BEWUST

Antwerpen t/m januari 2022

null Beeld

Even een kleurrijk tripje naar Antwerpen. Daar is het beroemde MoMu (ModeMuseum) na een grote verbouwing net weer open. Het multidisciplinaire programma Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust viert dat met tentoonstellingen, openluchtprojecten, activiteiten en stadswandelingen. Op mooie plekjes her en der liggen ‘Fashion Balls’: wie in die grote gekleurde bolvormen gaat staan, lijkt een rok aan te hebben. Echt mode 2.0. Kijk op Momu.be/nl/mode-2021.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden