null

Mode in tijden van Corona

Millimeteren of zelf krullen maken

Beeld Maartje Geels

Vergaderen zonder broek aan of een werkdag beginnen zonder tandenpoetsen. Het kan in deze tijden van thuiswerken allemaal. Toch zijn er ook mensen die nog net zo hard hun best doen om er even leuk uit te zien als voorheen. Zelfs als er niemand kijkt. We gingen op zoek in Amsterdam.

Roos Menkhorst
null Beeld  Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Joffry van Grondelle (50), ambulance-verpleegkundige. “Sinds 25 jaar loop ik tijdens werkuren in uniform; negen uur per dag, vijf dagen in de week. Altijd deze outfit. Ik heb zeven sets in mijn kast hangen. Als ik een dag vrij heb, en gewoon ‘normale’ kleding aan kan, voelt dat gelijk heel ontspannen.”

null Beeld  Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Geoffrey Eimers (42), eigenaar van een recruitmentbureau. “Ik werk vanuit huis. Helaas heb ik door deze hele crisis een stuk minder werk. Toch blijf ik mij elke dag kleden als altijd. Mijn zus is kapster. Zij heeft pas instructies gegeven om mijn haar te millimeteren. Mijn vriendin is begonnen, maar dat werkte niet. Ik heb vervolgens zelf maar de tondeuse gepakt.”

null Beeld  Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Soleil Hulscher, fotomodel. “Ik woonde in New York. Toen ik hoorde dat de grenzen dichtgingen, ben ik halsoverkop hierheen gekomen. Ik ben blij dat alles langzaam weer op gang komt. Omdat ik nauwelijks kleding bij me had, heb ook al geshopt. Deze gympen zijn van het Finse merk Karhu. Je moet toch wat doen om je favoriete winkels te steunen.”

null Beeld Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Tom Bird (29), art director. “Ik woon sinds vier jaar in Nederland. Mijn familie bezoeken in Engeland gaat nu niet. Toch hebben we via Facetime meer contact dan ooit. Wekelijks voeren we discussies, dat was voorheen niet zo intensief. Sinds een paar weken loop ik met een coronakapsel. Het was een heerlijk gevoel om mijn haar zelf af te scheren, heel bevrijdend.”

null Beeld  Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Melody Cruden (29), freelance clubmanager, met hond Bodhi. “Mijn werk is helemaal stil komen te liggen. Ik hoop dat de clubs in september weer open mogen, maar ook dat is maar de vraag. Het enige voordeel van deze tijd is dat ik elke dag kan dragen wat ik wil. Tijdens werk ga ik altijd helemaal in het zwart. Dit is hoe ik mij het liefste kleed; lekker creatief.”

null Beeld  Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Isabel (2). Moeder Moniek van der Laan (39): “Isabel draagt een legging van Mini Rodini. Ik kleed mezelf en haar in deze tijd gewoon leuk aan. Ik zit de hele dag in virtuele meetings en Isabel is ook vaak in beeld. Het management heeft al vroeg gezegd dat spelende kinderen, soms krijsende kinderen, in beeld geen probleem zijn. Gelukkig is de opvang inmiddels weer open.”

null Beeld  Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Martin Kes (35), sinds een jaar dakloos. “Door corona moest ik de daklozenopvang verlaten. Die wordt nu gebruikt voor ernstig zieke mensen. Ik kan nergens terecht en ik zit daarom in een hotelkamer vlak bij het Vondelpark. Voor 29 euro per nacht. Dit omdat er door corona geen toeristen meer zijn. Normaal betaal je voor zo’n kamer wel 200 euro. Veel heb ik niet bij me. In mijn oren draag ik mijn yin yang-oorbellen. Iedereen heeft twee kanten, je moet ze alleen wel vinden.”

null Beeld  Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Jansje Dahmen-Kuipers (69), gepensioneerd. “Mijn man en ik stonden jarenlang samen op de markt in Amsterdam. Sinds ik met pensioen ben, maak ik dagelijks een wandeling door de stad. Mijn handelsmerk zijn mijn krullen. Elke ochtend zet ik ze in. Een half uurtje ben ik ermee bezig. Ondertussen zet ik koffie. Door corona en hartklachten heb ik wekenlang binnen gezeten. Maar denk maar niet dat ik één dag mijn krullers heb overgeslagen.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden