Tijdgeestlezersreacties

Inderdaad, er telt meer dan een goed loon

Beeld Suzan Hijink

Lezers reageren op het essay van Paul de Beer over de vraag wat arbeidsgeluk bepaalt

ZELFDE BELONING

Goed loon is niet het belangrijkste, zegt Paul de Beer. Toch zag ik jonge collega’s, met kennis van een belangrijk technisch proces, kiezen voor een managementfunctie. Meer aanzien en meer loon. Daar is een goede oplossing voor. Geef een manager niet meer loon dan een deskundige technicus. De medewerkers die voor management kiezen, omdat het hen op het lijf geschreven is, kunnen dan manager worden. En omdat zij er gevoel voor hebben, hoeven ze zich niet vast te klampen aan protocollen, maar kunnen zij binnen de beschikbare ruimte het werk goed inrichten.
Gert Reijnen Apeldoorn

ZWARE BELASTING

Natuurlijk is een behoorlijke beloning wel belangrijk, maar het is bovenal van belang dat men het dagelijkse werk niet als een zware belasting gaat ondervinden maar al bij het opstaan positief denkt ‘wat zal ik vandaag weer eens gaan volbrengen’. Zo heb ik het bijna 48 jaar in het grafische vak vol gehouden.
Willem Vizee Tiel

UITVAL

Vermindering van de werkdruk is van grotere importantie dan de € 1000. Ik ben werkzaam op een oncologische dagbehandeling in het midden van het land. Sinds maart is de werkdruk enorm toegenomen, ondermeer doordat er geen partner of kennis meer mee mag met een patiënt ter ondersteuning, er aparte afspraken moeten worden gemaakt om bloed te prikken en er coronatests moeten worden gedaan. Dat betekent al gauw tien minuten extra per patiënt. Het zorgt voor uitval bij collega’s wat de werkdruk verder vergroot.
Agine Benthem Bennekom

OVERLEVINGSKRACHT

Wat een fijne verassing om de bespreking van The Round House van Louise Erdrich te lezen (Tijdgeest, 24 oktober). Zij is al jaren lang één van mijn favoriete Amerikaanse schrijvers. Haar boeken zijn heftig, aards en indrukwekkend. De ‘Native Americans‘ spelen nooit een rol in de verkiezingen in Amerika. In mijn ontmoetingen met de Navajo in Arizona was ik diep onder de indruk van hun waardigheid, trots en overlevingskracht in zeer moeilijke omstandigheden. Het zou prachtig zijn als deze boeken vertaald konden worden. Net begonnen in La Rose. Hopelijk gaan meer mensen genieten van deze prachtige boeken.
Ellie Kaastra Maarheeze

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden