null Beeld

BoekrecensieKookboek

Hogere ijsmakerij voor de liefhebber

We zeggen het maar gelijk: de lat ligt hoog deze week. Wie zin heeft om zich ergens in vast te bijten en met hulp van deze sterrenpatissier iets unieks in elkaar te fabrieken, heeft met deze ijsbijbel goud in handen. Na Patisserie en Chocolaterie duikt Hidde de Brabander, bekend van 24Kitchen en Bake my day in de wereld van ijs. Wel eens knoflookijs gegeten? Of leverijs? Nu kan het.

Dit handboek zit bomvol kennis over de herkomst, bereidingen en de juiste ingrediënten van ijs. Weet je dat suiker een vriespuntverlagend effect heeft? Of hoe je kruisbesmetting van verschillende zuivelsoorten kunt voorkomen voor de perfecte parfait? De helft van Glacerie bestaat uit kennisoverdracht en de maker gaat uit van een flinke voorkennis. Het is daarmee ook interessant voor culinaire collega’s.

De Brabander toont zijn vakmanschap met een vleugje humor. Voor het ijsje zonder gluten, zuivel en suiker is zijn recept: ijsblokjes van puur water. Negeer even alle gezondheidshypes en creëer je eigen waterijs – met fruit én flink wat suiker. Niet te versmaden. En deze keer zonder ijsmachine te maken.

null Beeld

Hidde de Brabander
Glacerie
Kosmos, € 39,99

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden