Redactioneel

Echt nóóit meer een glas wijn?

Andrea Bosman Beeld
Andrea BosmanBeeld
Andrea Bosman

Sinds dit voorjaar maakt Erik Jan Harmens de interview- en podcastserie ‘Onverdoofd’. Als u Tijd regelmatig in handen heeft dan is het u niet ontgaan. Hij schreef twee romans en diverse verhalen over de periode dat hij aan alcohol verslaafd was, en met drinken stopte. Nu is hij in gesprek met anderen die hetzelfde deden. Hoe doe je dat, leven in het licht?

Met de aflevering van vandaag is iets bijzonders aan de hand, merk ik, misschien juist omdat het verhaal van Henriette van der Wielen niet zo extreem is als sommige eerdere afleveringen. Voor mij als bescheiden alcoholconsument des te confronterender: het is het verhaal van een vrouw die geen zware drinker is maar voor wie alcohol wel een vanzelfsprekende plek in haar leven opeist. Te vanzelfsprekend, vindt ze. Vandaar dat ze stopt.

Zelf schreef ik eens over die ene maand dat ik geen alcohol dronk. Dat was een eitje, ik wist dat ik daarna de draad weer op zou pakken. Maar vanaf vandaag besluiten: echt nóóit meer een glas wijn? Het is een moeilijker gedachte dan je zou wensen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden