Kookboek

De lekkerste hotpots maak je zelf

null Beeld

Hotpotten, dat is ouderwets fonduen, maar dan op z’n Chinees. Beter gezegd: op z’n Oost-Aziatisch. Bas Robben laat je in zijn nieuwste boek kennismaken met de ‘lekkerste hotpots van China, Taiwan, Japan, Korea en Vietnam’.

Voor wie geen idee heeft wat hotpotten inhoudt: je zet een geurige pan bouillon op tafel, op een elektrische pit of brander, omringd door allerhande bordjes met ingrediënten, variërend van dun gesneden vlees, garnalen en/of tofu tot groenten en rijstballetjes. Deze ingrediënten doop je in de hete bouillon. Bij uitstek een manier van eten om samen met anderen te doen, in gezinsverband of – zodra het weer mag – met vrienden.

Wie niet over een hotpotpan beschikt, kan een gietijzeren exemplaar gebruiken. Maak eens de pittige Sichuan Express-hotpot, met als basis een vegan bouillon (enkel ingrediënten uit de supermarkt!) en een Pingxian bonenpasta (te koop in Aziatische toko’s). In aparte hoofdstukken vertelt Robben over passende bijgerechten en drankjes. Verrassend én lekker!

Bas Robben
Hot Pot, de lekkerste hotpots uit China, Taiwan, Japan, Korea en Vietnam
Good Cook
blz. 176 | €22,50

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden