Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zwolle gaat vluchtelingen opvangen in IJsselhallen

Home

Staatssecretaris Fred Teeven van Asiel in de Tweede Kamer. © anp

In de IJsselhallen worden vanaf volgende week vluchtelingen opgevangen. Dat liet een woordvoerster van de gemeente Zwolle vandaag weten. Uiteindelijk kunnen er zo'n vierhonderd mensen terecht in of bij de hallen.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente gisteren om een opvanglocatie voor vluchtelingen te regelen. Vanavond geven de gemeente en de IJsselhallen meer informatie over hoe de opvang er precies uit gaat zien.

VluchtelingenWerk laat in een reactie weten dat het COA 'steeds vindingrijker moet zijn in het vinden van opvanglocaties, maar veiligheid en privacy in de opvang mogen nooit in het gedrang komen'. De organisatie pleit ervoor om caravans of tentjes in een evenementenhal te plaatsen, als daar asielzoekers worden opgevangen. Ook wil VluchtelingenWerk niet dat kwetsbare groepen zoals vrouwen, kinderen en mensen met psychische problemen niet in zo'n grote ruimte worden geplaatst.

De extra plaatsen zijn nodig omdat de toestroom vluchtelingen uit vooral Syrië onverminderd hoog blijft en tijdelijk ingerichte opvanglocaties in de rest van het land bijna vol zitten of nog niet klaar zijn voor gebruik.

De IJsselhallen bestaan uit meerdere hallen en zalen. Er staan voor de komende maanden nog verschillende beurzen en evenementen gepland in de hallen.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel