Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zwitsers stemmen tegen het dragen van sluiers

Home

Nora Illi, lid van het Islam Centrum in Zwitserland, deelt folders uit over het referendum tegen het dragen van sluiers. © afp

De inwoners van het Italiaanssprekende kanton Ticino in het zuiden van Zwitserland zijn voor een verbod van gezichtsbedekkende sluiers. In een referendum sprak bijna twee derde van de inwoners zich ervoor uit. Als het federale parlement in Bern ermee instemt, wordt Ticino het eerste Zwitserse kanton waar vrouwen geen gezichtsbedekkende kleding meer mogen dragen.

Giorgio Ghiringhelli, van wie het voorstel kwam, zei dat de uitslag van de stemming een boodschap is voor 'islamitische fundamentalisten. Degenen die willen integreren, zijn welkom ongeacht hun geloof. Maar degenen die onze waarden afwijzen en een parallelle samenleving willen opbouwen gebaseerd op religieuze wetten, en die boven onze samenleving willen stellen, zijn niet welkom', liet hij in een verklaring op de website weten.

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International sprak van een zwarte dag voor de mensenrechten in Ticino. In 2009 stemde een meerderheid van de Zwitsers voor een verbod van de bouw van nieuwe minaretten.

Deel dit artikel