Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

ZVH vindt bij Rotterdam Topsport breder draagvlak

Home

MARTIJN KRABBENDAM

AMSTERDAM - De naam had een vertrouwde klank en daarom zal het wennen worden als Rentokil ZVH per 1 augustus verder gaat als VC Nesselande. Omdat hoofdsponsor Rentokil afhaakte, tekende de Stichting Eredivisie Volleybal Zevenhuizen (SEVZ) een intentieverklaring voor een nauwe samenwerking met de stichting Rotterdam Topsport.

Het samenwerkingsverband heeft veel voordelen, zegt Arend van der Knaap, voorzitter van SEVZ. “Rotterdam Topsport is een topsport-organisatie met een breed kader. Wij kunnen nu gebruik maken van de beste faciliteiten en bovendien kunnen we rekenen op hulp op het gebied van marketing en begeleiding.”

Van der Knaap fungeerde als intermediair tussen ZVH en Rotterdam Topsport, nadat bleek dat hoofdsponsor Rentokil er na tien jaar een punt achter zou zetten. “Wij wisten al twee jaar dat Rentokil zou stoppen. Om dan een nieuwe grote geldschieter te vinden is moeilijk. Rentokil was in feite een verenigingsnaam geworden, dan is het voor andere sponsors moeilijk om het pakket over te nemen. Tijdens de World League volleybal-finale in Ahoy' kwamen we in contact met Rotterdam Topsport. En na een tijdje tegen elkaar te hebben aangepraat bleek dat we elkaar iets te bieden hebben. Rotterdam Topsport zocht een topclub, wij een breder draagvlak. Volgend jaar gaat de SEVZ dan ook op in de Stichting Topvolleybal Rotterdam (STR)”

Voor een samenwerking dient ZVH, statutair gezien, wél binnen de gemeente Rotterdam gevestigd te zijn. “Maar omdat Nesselande, waar ons sportinternaat is gehuisvest, een Vinex-lokatie is (vierde nota ruimtelijke ordening) en daardoor na grensindeling binnen de gemeente Rotterdam valt, hebben we besloten om ook maar die naam aan te nemen.”

Sponsoring

Met de overeenkomst tussen ZVH en Rotterdam Topsport is geen geld gemoeid; de volleybalclub kan slechts gebruik maken van de diensten en faciliteiten van Rotterdam Topsport. “Onze inkomsten zullen uit sponsoring blijven bestaan”, bevestigt Van der Knaap. “Maar ook daarvoor zal Rotterdam Topsport zijn netwerk aanwenden. Rentokil blijft als subsponsor verbonden aan onze club.”

Volgens Van der Knaap moet heel volleyballend Nederland blij zijn met de overeenkomst. “Wij leiden talenten op en het is in ieders belang dat die in eigen land blijven. Er is heel wat getrokken aan onze jonge volleyballers, maar dankzij dit nieuwe project blijven ze. Het heeft overigens niets met geld te maken. Het is puur de ambitie om er iets van te maken.”

Ook trainer Teun Buis is blij met het nieuwe samenwerkingsverband. “Zoals het er nu naar uitziet worden er nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor het team. Elke trainer droomt ervan om langdurig met een selectie aan de slag te kunnen. Daarom is het prachtig dat er nu een organisatie achter staat die precies hetzelfde wil”, aldus de coach die zijn selectie voor volgend seizoen 'zo goed als rond heeft'.

Met het samenwerkingsverband als houvast, gaat VC Nesselande zich de komende jaren nog meer richten op jeugd. “Het feit dat er tussen de tien-en dertienduizend woningen worden gebouwd aan Nesselande is ideaal”, weet manager Ger Bouwknegt. “Daarnaast gaat volgend jaar op het Thorbecke Lyceum een LOOT-school en in de Rotterdamse wijk Alexanderpolder een volleybal-brugklas van start.”

Toch, weet iedereen, zal het wennen worden. Nooit meer volleybal in Zevenhuizen. Tenminste, over een aantal jaar. Dan verruilt VC Nesselande het oude vertrouwde dorpshuis Swanley, voor een nieuwe hal in Rotterdam. Het is een berekende keuze, bekent Arend van der Knaap. Voor emoties was geen tijd. “Het is kiezen of delen. Of de top, of niets. In Zevenhuizen was het gewoon einde verhaal.”

En dan de naam. Lag Rentokil ZVH lekker in het gehoor, VC Nesselande zal tijd nodig hebben wil het een begrip worden in volleybal-land. Manager Ger Bouwknegt: “Dat gaat snel genoeg. Natuurlijk zijn er mensen die zullen zeggen: 'VC Nesselande, wat is dat?' Maar op den duur went het en is iedereen onze oude naam vergeten.”

Deel dit artikel