Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zuid-Koreaan mag medaille niet ophalen na politiek statement

Home

© ap

De Zuid-Koreaanse voetballer Park Jong Woo mocht vandaag zijn bronzen medaille niet ophalen op de Spelen in Londen. Na de wedstrijd om de derde plaats vrijdag provoceerde hij Japan, door met de vlag te zwaaien van een eilandengroep waar zowel Zuid-Korea als Japan het zeggenschap over claimen.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vroeg aan de Zuid-Koreanen om de speler weg te houden van de ceremonie op Wembley, na de finale tussen Mexico en Brazilië (2-1). Het IOC stelt dat politiek geen plaats heeft op de Spelen.

Zuid-Korea veroverde vrijdag in Cardiff het brons na een 2-0 overwinning tegen Japan. Na de wedstrijd liep Park Jong Woo rond met de vlag van de eilandengroep, met daarop de tekst 'Dodko is van ons'. Enkele uren daarvoor was de Zuid-Koreaanse president Lee Myung Bak nog op bezoek bij de eilanden. Japan besloot prompt zijn ambassadeur uit Seoel weg te halen. De eilanden worden in Zuid-Korea 'Dodko' genoemd, voor Japan gaat het om 'Takeshima'.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie