Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zorgen over ‘angstcultuur’ in de top van energiebedrijf Eneco

Home

Redactie

© ANP XTRA

Er heerst een angstcultuur in de top van Eneco, waaraan de raad van commissarissen debet is. Dat stelde de ondernemingsraad (OR) van het energiebedrijf vandaag in een zaak voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Inzet is het vertrek van drie commissarissen.

Volgens de OR heeft de raad van commissarissen bij het vertrek van topman Jeroen de Haas onzorgvuldig gehandeld en de wet overtreden. Zo werd de ondernemingsraad pas om advies gevraagd toen er al een kandidaat-opvolger was en werden ook andere adviestrajecten overhaast doorlopen.

Lees verder na de advertentie

Met de komst van de nieuwe topman, Ruud Sondag, is er volgens de OR weinig veranderd. Nog steeds zijn de verhoudingen met het personeel ‘volledig verstoord’. Volgens de OR kan er alleen wat veranderen als leden van de raad van commissarissen worden geschorst. Het bedrijf ziet geen reden om de commissarissen weg te sturen. Eneco betoogt dat sommige trajecten heel goed tegelijkertijd konden worden doorlopen.

Er is al enige tijd onrust rond Eneco vanwege de voorgenomen verkoop van de aandelen in het energiebedrijf. De gemeentes die de aandelen in handen hebben, willen die van de hand doen.

Deel dit artikel