Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zoon van Indiërs jongste gouverneur in VS

Home

(Novum/AP) - Het Amerikaanse congreslid Bobby Jindal is zaterdag als eerste niet-blanke sinds de jaren 1870 verkozen tot gouverneur van de staat Louisiana. Jindal, de zoon van Indiase immigranten, wordt met zijn 36 jaar de jongste gouverneur van de Verenigde Staten. De Republikein kreeg meer dan de helft van de stemmen en daarmee werd een tweede stemronde overbodig.

In India is de overwinning van Jindal uitbundig gevierd. De familie van de politicus is afkomstig uit het Noord-Indiase Maler Kotla, maar daar is Jindal al in geen dertig jaar geweest. Een neef van Jindal zei desalniettemin enorm verheugd te zijn en te hopen dat hij nu zijn zinnen zet op het Amerikaanse presidentschap.

Jindals voorganger is Kathleen Blanco. Zij stelde zich niet opnieuw verkiesbaar omdat ze door velen verantwoordelijk wordt gehouden voor de trage hulpverlening na de verwoestende orkanen Katrina en Rita in 2005. Jindal neemt Blanco's taken over in januari.

Deel dit artikel