Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zonnepark in Spanje heeft geen steun meer nodig

Home

Vincent Dekker

Ecoparque Solar de Bullas in Murcia voor 5 MW. Het nieuwe zonnepark wordt 50 keer zo groot.
Weblog

Zonnepanelen leveren over een jaar of twee in Spanje stroom voor dezelfde prijs als traditionele elekticiteitscentrales. Subsidies of feed-in tarieven zijn niet meer nodig.

Dat meent in ieder geval de Duitse zonnepanelen-leverancier Gehrlicher Solar. Het bedrijf heeft een contract gesloten met de regering van Extremadura, een provincie in het zuidwesten van Spanje.

Gehrlicher heeft al 'kleinere' zonneparken in Spanje gerealiseerd, zoals Ecoparque Solar de Bullas in Murcia met een capaciteit van 5 megaWatt. Maar In Extremadura moet een 50 keer zo groot zonnepark verrijzen, voor 250 MW dus. Dat staat gelijk aan een kleine traditionele elektriciteitscentrale, zij het wel een die 's nachts uit gaat... De zonneweide wordt in toaal 750 hectare groot, zeg maar 1100 voetbalvelden bij elkaar.

De miljoen zonnepanelen die ervoor nodig zijn, zullen tussen 2013 en 2015 worden geplaatst. Daar is geen subsidie meer voor nodig, en ook hoeft er geen feed-in tarief (vergoeding op basis van consumentenprijs) gerekend te worden voor de geleverde kWh's, aldus Gehrlicher Solar. De kostprijs van de zonnestroom is straks gelijk aan of lager dan de prijs van stroom uit traditionele centrales. Ik weet niet hoeveel cent die in Spanje bedraagt, maar voor Nederland wordt dan met zo'n 6 cent per kWh gerekend (exclusief btw).
Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie