Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zomerfruit met sabayon

Home

Sonja van de Rhoer

Bessen, frambozen, bramen, pruimen en aardbeien. Combineer al deze heerlijkheden en u voelt de vitaminen binnenstromen. De aanvoer van zomerfruit is het grootst in de maanden juli en augustus. Geniet ervan vanaf het ontbijt door de yoghurt, lekker zo tussendoor tot aan de avondmaaltijd bij het dessert. Doe de ingrediënten voor de saus in een kom en klop alles goed los. Zet de kom in een pan met heet water en verwarm de massa (au bain-marie) al kloppende met een garde tot de massa mooi gebonden is.

Of bereid de wijnsaus in de magnetron. Roer de eidooiers en het ei in een royale maatkan goed uit met de suiker en voeg al roerende de witte wijn toe. Zet de maatkan in de magnetron, onafgedekt, 3-5 minuten, ca. 600 Watt. Begin na 2 minuten elke 15 seconden met de garde goed te kloppen tot de massa als een dik lint van de lepel loopt.

Breng voor de vruchten de crème de cassis en het sinaasappelsap bijna aan de kook. Ris de aalbessen van de takjes en laat ze even zacht worden in het hete vocht. Zorg ervoor dat de bessen niet kapot gaan. Neem ze uit het vocht. Maak de overige gekozen vruchten schoon.

Verdeel de vruchten over 4 bordjes of schaaltjes en schenk de (lauw)warme wijnsaus er iets over en er naast. Garneer met blaadjes citroenmelisse.

Deel dit artikel