Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zijlstra wil eerder dan 2017 lastenverlichting

Home

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra houdt een toespraak tijdens het voorjaarscongres van zijn partij in 't Spant. © anp

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra vindt dat er al na 2015 meer lastenverlichting moet komen voor burgers als het economisch herstel doorzet. Onlangs nog zei hij dat hiervan pas op zijn vroegst in 2017 sprake kon zijn, aan het einde van de kabinetsperiode.

Maar in een interview in De Telegraaf van vandaag stelt hij dat dit mogelijk eerder kan. De fractieleider wijkt met zijn pleidooi af van zijn eigen politiek leider en premier Mark Rutte. Die vindt dat eerst de staatsschuld moet worden teruggedrongen.

Zijlstra vindt ook dat die staatsschuld afgelost moet worden. Maar volgens hem 'laat dat onverlet dat je ook oog moet hebben voor hetgeen mensen thuis hebben meegemaakt'. Er komen nog nieuwe maatregelen aan en ook volgend jaar zullen mensen nog de gevolgen van de bezuinigingen voelen. 'Per 1 januari is eigenlijk de laatste ronde op dat terrein', aldus Zijlstra.

'Qua portemonnee breekt het zonnetje volgend jaar nog niet echt door.' Maar in de loop van 2015 en 2016 kan dat keerpunt volgens hem komen. Zijlstra vindt dan dat de mensen die het meest hebben bijgedragen in de crisis ook als eersten de voordelen moeten krijgen als er ruimte voor lastenverlichting ontstaat.

Deel dit artikel