Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zijlstra: langstudeerboete tegenhouden kan niet meer

Home

Redactie

Foto ter illustratie © anp

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) ziet geen mogelijkheid om te voldoen aan de wens van de Tweede Kamer om de langstudeerdersmaatregel voor studenten niet per 1 september in te laten gaan. In een brief aan de Kamer wijst Zijlstra erop dat het intrekken van de maatregel financiële en juridische consequenties heeft. Bovendien zouden er volgens hem grote uitvoeringsproblemen ontstaan.

De langstudeerdersmaatregel van het huidige demissionaire kabinet van VVD en CDA treft studenten die meer dan een jaar vertraging oplopen tijdens hun bachelor- of masterstudie. Zij moeten ruim 3000 euro extra per jaar betalen, bovenop het collegegeld.

Om de langstudeerdersmaatregel in te trekken of aan te passen, moet eerst de wet gewijzigd worden, aldus Zijlstra. Dat vereist een lange procedure.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de 'boete' voor studenten echter tegenhouden en wil donderdag een debat met Zijlstra. In aanloop daarnaartoe hoopt initiatiefneemster PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing met andere partijen een oplossing te vinden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie