Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zijlstra kritischer op master in het Engels

Home

Les in het Engels tijdens je masteropleiding aan de universiteit. Bij de helft van de opleidingen is dat heel normaal, maar de vraag is of het gerechtvaardigd is. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) gaat accreditatieorganisatie NVAO daarnaar laten kijken. Dat zei hij vandaag tijdens een overleg met de Tweede Kamer.

In de wet staat dat onderwijs in het Nederlands moet worden gegeven, tenzij er goede redenen zijn om dat niet te doen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat er ook internationale studenten in de klas zitten of omdat de lesstof alleen in het Engels kan worden gegeven. 'Maar als je een klas vol Nederlandse studenten hebt die Nederlandse lesstof krijgen en worden voorbereid op de Nederlandse arbeidsmarkt, dan is het niet nodig om in het Engels les te geven', aldus Zijlstra.

Mocht de NVAO na visitaties tot de conclusie komen dat er onterecht les wordt gegeven in het Engels, dan zal de universiteit terug moeten naar het Nederlands. Zijlstra hoopt de discussie over dit thema hiermee te beslechten. 'Als we het zo regelen, weten we zeker dat het Engels van de docenten goed is en dat er terecht in het Engels les wordt gegeven.'



Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie