Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zeven jihadisten uit Den Haag omgekomen in Syrië

Home

Redactie

Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag. Hij maakte vanochtend bekend dat zeven jihadisten uit Den Haag zijn omgekomen in Syrië. © ANP

Vermoedelijk zijn zeven mannelijke jihadisten uit Den Haag omgekomen in Syrië. Dat blijkt uit cijfers die de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen vanochtend met de gemeenteraad heeft gedeeld.

Uit die cijfers blijkt verder dat er in totaal 33 jihadisten uit Den Haag  naar strijdgebieden zijn gereisd. Onder deze groep zijn ook vier vrouwen, liet Van Aartsen weten.

Inmiddels zijn zes mannen naar Den Haag teruggekeerd. Van twee van hen is de uitkering stopgezet. Zij worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Veiligheidshuis
In totaal zijn 27 betrokkenen bij jihadisme uit Den Haag 'in behandeling' bij het zogenoemde veiligheidshuis. Het gaat om 12 mannen, 3 vrouwen en 12 minderjarige meisjes. Ze zijn ofwel teruggekeerd vanuit het strijdgebied of tegengehouden als geradicaliseerd.

Tot nu toe zijn vier verdachten van betrokkenheid bij terrorisme in Den Haag gearresteerd. Het gaat om drie vermoedelijke ronselaars en iemand die met een overval geld wilde inzamelen voor de jihad.

Van Aartsen weet van zeven mannen en negen meisjes dat ze plannen hebben of hadden om naar Syrië te gaan.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel