Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zeven jaar cel voor doodsteken jongen na racistische scheldpartij

Home

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft een 20-jarige Hagenaar conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. De man stak in augustus vorig jaar op de boulevard in Scheveningen de 22-jarige David Zegwaard dood omdat hij vermoedde dat David een racistische opmerking over hem had gemaakt.

Die opmerkingen waren echter niet van Zegwaard, maar van het groepje jongeren waarin hij zich bevond. Ze riepen onder meer “vieze Turk” en dat “alle buitenlanders hoerenkinderen zijn”. Met name dat laatste viel verkeerd bij de veroordeelde. Zijn groepje vrienden ging direct op zoek naar diegene die de opmerkingen had gemaakt en ze kwamen onder meer uit bij Zegwaard. Toen de veroordeelde vermoedde dat David zijn mes wilde trekken stak hij twee keer toe met fatale afloop.

Later bleek dat David Zegwaard helemaal geen wapen bij zich had en dat hij ook geen racistische taal had gebezigd. Ter zitting verklaarde de man daarover dat dat voor hem niets uitmaakt. “Het slachtoffer was erbij en hoorde er dus bij.” De rechtbank gaf in het vonnis aan dat het logisch was dat de man zich gekrenkt voelde door de opmerkingen, maar dat het onbegrijpelijk is dat hij vervolgens met “tomeloos geweld” reageerde.

Deel dit artikel