Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zes leeuwen gedood in woonwijk Nairobi

Home

Twee leeuwenwelpjes (archiefbeeld). © ANP

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn vandaag zes leeuwen gedood, nadat ze in een woonwijk verdwaald waren geraakt. Ze werden door een menigte woedende inwoners met speren afgemaakt nadat ze acht geiten en acht koeien hadden gedood.

De leeuwen - twee volwassen vrouwtjes, twee pubers en twee welpjes - zijn waarschijnlijk afkomstig uit een natuurpark vlak bij Nairobi, aldus Keniaanse media. Mogelijk konden ze in Nairobi National Park niet genoeg voedsel vinden.

In Kenia leven nog zo'n 2000 leeuwen, een belangrijke toeristenattractie in het Oost-Afrikaanse land. Het is in Kenia wettelijk verboden leeuwen te doden, maar veehouders nemen vaak wraak als hun kuddes worden aangevallen.

Nairobi, een stad van meer dan 3 miljoen inwoners, groeit snel en ongecontroleerd. Mensen in vaak illegaal gebouwde buitenwijken leven daardoor op luttele kilometers van leeuwen, luipaarden en neushoorns. Het komt daardoor steeds vaker voor dat wilde dieren in bewoond gebied verdwalen. Boswachters van de Kenya Wildlife Service (KWS) proberen die dan weer te vangen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie