Zes leeuwen gedood in woonwijk Nairobi

home

Twee leeuwenwelpjes (archiefbeeld). © ANP

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn vandaag zes leeuwen gedood, nadat ze in een woonwijk verdwaald waren geraakt. Ze werden door een menigte woedende inwoners met speren afgemaakt nadat ze acht geiten en acht koeien hadden gedood.

De leeuwen - twee volwassen vrouwtjes, twee pubers en twee welpjes - zijn waarschijnlijk afkomstig uit een natuurpark vlak bij Nairobi, aldus Keniaanse media. Mogelijk konden ze in Nairobi National Park niet genoeg voedsel vinden.

In Kenia leven nog zo'n 2000 leeuwen, een belangrijke toeristenattractie in het Oost-Afrikaanse land. Het is in Kenia wettelijk verboden leeuwen te doden, maar veehouders nemen vaak wraak als hun kuddes worden aangevallen.

Nairobi, een stad van meer dan 3 miljoen inwoners, groeit snel en ongecontroleerd. Mensen in vaak illegaal gebouwde buitenwijken leven daardoor op luttele kilometers van leeuwen, luipaarden en neushoorns. Het komt daardoor steeds vaker voor dat wilde dieren in bewoond gebied verdwalen. Boswachters van de Kenya Wildlife Service (KWS) proberen die dan weer te vangen.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie