Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zes jaar cel voor neonazi Mahler na 'show'

Home

berlijn – De neonazi Horst Mahler is gisteren in München tot zes jaar cel veroordeeld wegens ontkenning van de Holocaust en aanzetting tot haat. De 73-jarige Mahler, ooit medeoprichter van de extreem-linkse Rote Armee Fraktion, had de zaak tegen zichzelf aangespannen.

Mahler, die in internetfilmpjes de Holocaust ontkent en die cd’s verspreidt waarin haat en geweld tegen Joden wordt verheerlijkt, diende bij de rechtbank in München een klacht tegen zichzelf in. Voorzittend rechter Martin Rieder beschuldigde Mahler er gisteren van de rechtszaal te gebruiken als een podium voor zijn ’nationalistische geklets’. Mahler gebruikte zijn slotverklaring voor een urenlange monoloog, waarin hij opnieuw de Holocaust ontkende en het opnam voor bisschop Richard Williamson, die het Vaticaan in ernstige verlegenheid bracht door zijn ontkenning van de systematische uitroeiing van Joden gedurende de Tweede Wereldoorlog.

„De woede van de mensen heeft het kookpunt bereikt”, zei Mahler tegen de rechters. „Pas op dat u zich niet brandt.” Rieder veroordeelde Mahler tot een jaar meer dan door het openbaar ministerie was gevraagd omdat, zo zei de rechter, Mahler ’volledig zonder berouw is en hem niets valt te leren’. „De Horst Mahler-show is nu afgelopen”, besloot Rieder.

Het is echter de vraag of de rechter daar gelijk in heeft. Mahler gaat vermoedelijk in hoger beroep tegen zijn veroordeling.

Deel dit artikel