Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Zeehond Tweede Maasvlakte niet meer gespot

Home

© ANP

De zeehond die rondzwom in het binnenmeer van de Tweede Maasvlakte is hoogstwaarschijnlijk naar buiten geklommen. Het dier is al een paar dagen niet meer gezien, meldt het Havenbedrijf Rotterdam vandaag.

De zeewering rondom de Tweede Maasvlakte in Rotterdam werd woensdag gesloten. De zeehond glipte waarschijnlijk het binnenmeer in toen de laatste kubieke meters zand gestort werden, aldus de woordvoerder. Hoewel het meer enkele kilometers groot is en veel vis bevat, vond het dier dat waarschijnlijk niet genoeg. 'Zo'n beest foerageert normaal gesproken in een heel groot gebied en zwemt soms wel tot de Wadden. Dan is het logisch dat hij op zoek gaat naar meer ruimte.' De zeewering is inmiddels 6 of 7 meter hoog, maar een zeehond kan daar makkelijk overheen klimmen. 'Als de bouwwerkzaamheden hem tenminste niet afschrikken.'

Zo'n 2000 mensen bezochten gisteren het bezoekerscentrum van de Tweede Maasvlakte, waarbij er opvallend vaak naar de zeehond werd gevraagd. Ook waren alle drie de tochten van de rondvaartboot volledig uitverkocht.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie